Bizi Takip Edin

Güzellik

Güzel ve Sağlıklı Bir Vücut İçin Öneriler

Yayınlandı

on

Crossover-Lunge

Sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olmayı eminim hepimiz isteriz. O zaman yediklerimize biraz dikkat ederek ve birazdan sayacağım egzersizleri yaparak istediğimiz o sağlıklı ve güzel vücuda kavuşabiliriz.

 

İp atlamak, dakika başına 10-20 kalori yakmanızı sağlayan en etkili yağ yakma yöntemlerinden biridir. İp atlayarak, tüm kaslarımızı çalıştırıyor ve kan dolaşımımızı hızlandırabiliyoruz.

Çömelme hareketi(squat),  vücudu en çok şekillendiren egzersizlerden biri. Kalça kaslarını güçlendirerek, daha yuvarlak ve kalkık bir kalçaya sahip olmak bu egzersizle oldukça kolay.

Şınav çekme, vücut geliştirmek isteyenlerin vazgeçemeyeceği bir hareket. Yalnızca üst bedenle sınırlı kalmayıp, tüm bedeni çalıştıran şınavı; farklı tarzde çekerek farklı noktalarımızı da hareketlendirebiliriz.

Lunge hareketi, bacak kaslarını güçlendirmek isteyenler için birebir. Bunun yanında ağırlıklarla ya da zıplayarak da hareketimizi dengelemek mümkün.

Yüzme, yaz aylarında bizi serinleten en güzel aktivite. Vücudumuzda ki tüm kasları çalıştırdığı da unutulmamalı.

Koşu, stres ve depresyon riskini azaltırken, vücudunuzun en büyük sağlık destekçisidir.

Bisiklete binme, özellikle bacak ve kalça kaslarını çalıştıran bu egzersiz, eğlenceli bir şekilde zaman geçirmenin de bir yöntemi. Alın yanınıza sevdiklerinizi ve etrafınızdaki yerleri keşfe başlayın.

28 Haziran 1988’de İzmit’te dünyaya geldim. 23 Nisan İlköğretim Okulu’nun ardından, Atılım Lisesi’nde öğrenimime devam ettim. Sınava girerek Anadolu Üniversitesi’ni kazandım. 2012 yılında mezun olduktan sonra yerel bir televizyonda çalışmaya başladım. Editörlük ve montaj operatörlüğü yaptığım iş yerimden 2014 yılında ayrıldım. Şuan Açıköğretim İnsan Kaynakları okuyor ve bir hukuk bürosunda çalışıyorum. Bir yandan da evden kendi mesleğim ile ilgili çalışmalar yürütüyor ve makale yazarlığı yapıyorum. Adres : Yahya Kaptan Mah. E/5 Kocaeli Telefon : 05542378896

Okumaya devam et
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Tarçının Faydaları

Tarçının Faydaları bu konuda detaylı bir şekilde aktarılmıştır. Soğukalgınlığından grip nezleye iyi gelen tarçın hakkında detaylı bilgi

Yayınlandı

on

Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır.
*Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.(özellikle 2.tip diabet hastalarında)
*LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım çay kaşığı alınması halinde)
*Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,
*Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında)
*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir.
*Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir.(yarım çay kaşığı tarçını bir yemek kaşığı balla karıştırarak her sabah kahvaltından önce veridiğinde bir hafta içinde ağrılarda önemli bir azalma,bir ay içinde de ağrısız yürüme)
*Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar.
*Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.
*Adet öncesi gerginliklere iyi gelir…

Okumaya devam et

Anne ve Bebek

Sağlığına dikkat et

Sevdiklerin ve kendin için Sağlığına dikkat etmelisin

Yayınlandı

on

Fotoğraf : Sağlık için

Özel Sağlık Bilgileri

“Kendin ve Sevdiklerin için Sağlığına dikkat et”

Sizlere özel sağlık bilgileri hakkında bir takım bilgiler aktaracağız

Okumaya devam et

Genel Sağlık

Temiz beslenme: Vejetaryen kilo verme ipuçları

Vegetarianlar için kilo verme ipuclari konumuzu inceleyin

Yayınlandı

on

Kilo verme görsel

Dengeli bir diyet uygulamak, genel sağlığınızı ve refahınızı artırabilecek lezzetli ve besleyici yiyecekler yemenizi sağlar. Eğer ilgilenen ediyorsanız biraz kilo senin yeme alışkanlıklarını geliştirmek ve kaybedecek vejetaryen gidiyor , uzmanlar takım elbise sağlık durumunun ve yaşam tarzı olduğunu bulmak için vejetaryen diyetler farklı denemenizi öneririz.

Vejetaryen diyetinin temelleri

Bir takiben vejetaryen diyet kronik hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Doğal olarak kilo vermeyi de teşvik edebilir. Ancak abur cubur ve karbonhidrat yemeye alışkınsanız, yemeğinizi satın alırken ve hazırlarken sağlıklı seçimler yapmaya karar vermeniz gerekir.

Vejetaryen diyetler et, balık ve kümes hayvanlarını içermez. Bazı diyet yapanlar dini veya etik nedenlerle vejeteryan olmayı seçerken, diğerleri sağlık açısından pek çok faydasından yararlanmak için bu yeme modelini benimsiyor.

Farklı vejetaryen diyet türleri vardır :

Vejetaryen diyet

Vejetaryen diyet et, kümes hayvanları veya balığı içermez, ancak hangi hayvansal ürünleri yemeyi seçtiğinize bağlı olarak alt kategorileri vardır:

Lakto-ovo vejetaryenler hem yumurta hem de süt ürünleri tüketirler.
Lakto vejetaryenler süt ürünleri tüketir ancak yumurta yemiyorlar .
Ovo vejetaryenler yumurta tüketir ancak süt ürünleri yemiyorlar.
Vegan diyeti

Bir uygularken vegan beslenme , et, kümes hayvanları veya balık yemem. Ayrıca süt ürünleri, yumurta veya jelatin veya bal gibi diğer hayvansal ürünleri de yemiyorsunuz.

Kısmi vejetaryen

Kısmi bir vejeteryan et tüketmez, ancak bazı hayvansal gıdalar yer.

Pescataryenler balık yiyebilirler, ancak diğer et türlerini tüketmezler.
Pollo-vejetaryenler kümes hayvanları tüketirler, ancak başka tür et ve balıkları yemiyorlar.
flexitarian

Eğer bir izlerseniz semivegetarian veya flexitarian diyet , çoğunlukla bitkisel kökenli gıdalar yerim. Ancak bazen az miktarda et, kümes hayvanları, balık, süt ürünleri ve yumurta da yiyebilirsiniz.

Vejetaryen diyetler çok sayıda taze meyve ve sebze, baklagiller , kuruyemişler, tohumlar ve tam tahılları içerir. Bu lif açısından zengin besinler mikro besinler ve faydalı bitki bileşikleriyle doludur.

Et ve hayvansal ürünleri içeren bir diyetle karşılaştırıldığında vejetaryen diyet genellikle kalori, yağ ve protein açısından daha düşüktür.

Vejetaryen diyetler besin açısından daha zengin yiyecekler içerdiğinden, diyabet , yüksek tansiyon, belirli kanser türleri ve kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı olabilir . Araştırmalar ayrıca vejeteryan bir diyetin doğal olarak kilo kaybına yardımcı olduğunu gösteriyor.

Vejetaryen diyette nasıl kilo verilir

Vejetaryen bir diyet sırasında sağlıklı bir kiloyu etkili bir şekilde korumak için aşağıdaki önerileri izleyin :

Bol miktarda bütün yiyecek tüketin. Bütün meyveler ve sebzeler gibi taze, işlenmemiş yiyecekler ilave şeker veya koruyucu maddeler gibi gereksiz bileşenler içermez.

Tabağınızın yarısı, brokoli, karnabahar, yeşil yapraklı sebzeler, mantarlar ve kabak gibi lif bakımından zengin ve nişastalı olmayan sebzeler içermelidir . Bu sebzeler daha uzun süre tok hissetmenize ve kalori alımınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Fasulye, süt ürünleri, yumurta, kuruyemiş, mercimek, organik soya yemekleri ve tohumlar gibi protein açısından zengin besinler tüketin . (İlgili: Vejetaryen diyetine daha fazla protein almak için ipuçları .)

Nişastalı sebzeler, meyveler, baklagiller ve tam tahıllar gibi inanılmaz derecede doyurucu olan karmaşık karbonhidratları seçin .

Yüksek kalorili yiyecek alımınızı sınırlayın. Kabuklu yemişler, tohumlar ve sağlıklı yağlar yerken, aşırı yemekten kaçınmak için atıştırmalıklarınızı düşük kalorili yiyeceklerle eşleştirin.

Yüksek oranda işlenmiş gıdalardan kaçının. Ayrıca çok fazla tuz, ilave şeker ve diğer zararlı katkı maddeleri ile dondurulmuş yemekler, et alternatifleri ve diğer aşırı işlenmiş gıdalar alımınızı sınırlandırmalısınız.

Kilo vermeyi teşvik eden vejetaryen dostu yiyecekler

Vejetaryen bir diyet sırasında kilo vermek için organik bütün yiyecekleri ve minimum düzeyde işlenmiş yiyecekleri yemelisiniz. Seçtiğiniz vejetaryen diyetin türüne bağlı olarak, ölçülü olarak süt ürünleri veya yumurta da yiyebilirsiniz.

Sağlıklı bir kiloyu korumak için aşağıdaki yiyecekleri diyetinize ekleyin:

  • Siyah fasulye, barbunya, mercimek ve barbunya gibi bakliyat ve baklagiller .
  • Meyveler elma, muz, böğürtlen, üzüm, kivi, mango ve portakal gibi.
  • Avokado, peynir, hindistan cevizi, fındık, fındık ezmesi, zeytinyağı ve tohumlar  gibi  sağlıklı yağlar .
  • Fasulye, yumurta, Yunan yoğurdu, baklagiller, süt, fındık, fındık ezmesi, organik soya ürünleri ve tohumlar gibi yağsız proteinler .
  • Dolmalık  biber, brokoli, havuç, karnabahar, kereviz, salatalık, patlıcan, mantar, domates ve kabak gibi nişastalı olmayan sebzeler .
  • Badem, Kaju Fıstığı , chia tohumu, fındık ezmesi, antep fıstığı, ayçekirdeği ve ceviz gibi fındık ve tohumlar .
  • Mısır, bezelye, patates ve kış kabağı gibi nişastalı sebzeler .
  • Meyve katkılı su, doğal aromalı seltzer ve sade kahve veya çay gibi su ve sağlıklı içecekler .
  •  Arpa, esmer pirinç, bulgur, farro, darı ve kinoa gibi tam tahıllar .

Vejetaryen diyet yaparken nelerden kaçınmalı

Vejetaryen bir diyet sırasında kilo vermek için, aşağıdaki yiyeceklerin alımını sınırlandırın:

  • Dondurucu yemekler, dondurulmuş tatlılar, imitasyon süt ürünleri, et ikameleri ve sebzeli burgerler gibi yüksek oranda işlenmiş vejetaryen yiyecekler .
  • Simit , kraker, beyaz ekmek ve beyaz makarna gibi rafine karbonhidratlar .
  • Şeker , kurabiye, hamur işleri, sofra şekeri, meyve suları, enerji içecekleri, gazlı içecekler ve tatlı çay gibi şekerli yiyecek ve içecekler .

Bazı ürünlerin vejeteryan dostu olarak pazarlanmasına rağmen hepsinin sağlıklı olmadığını unutmayın. Öğünlerinizi planlarken, yeterli protein kaynağı eklediğinizden emin olun.

Ayrıca porsiyon boyutlarınızı ve kalori açısından zengin yiyecekler, rafine karbonhidratlar ve yüksek işlenmiş yiyecekler ve atıştırmalıklar alımınızı da izlemelisiniz.

Doğal olarak kilo vermek için dengeli vejetaryen bir diyet uygulayın. Bütün bitki bazlı yiyecekleri yiyin ve rafine karbonhidrat ve yüksek oranda işlenmiş ürün alımınızı sınırlayın.

Vejetaryen beslenmenin yanı sıra, genel refahınızı sağlamak için yeterince uyumak, bol su içmek ve düzenli egzersiz yapmak gibi sağlıklı alışkanlıklar edinmelisiniz.

Okumaya devam et

Trend

Copyright © 2016 Bilgi Sağlık. Theme by KKtmr - webtasarimi.gen.tr