Ağız Ve Diş Sağlığı
Ağız Gargaraları

Ağız Ve Diş Sağlığı
Damak Ağrısının Nedenleri ve Tedavileri
Tedavisi: Bakterinin içeriye yayılıp daha fazla yara ortaya çıkarma riskinden dolayı , bu yarayı açmamaya özen gösterin. Ağız yaraları birkaç gün sonra geçecektir. Bu süresi içerisinde yarayla temastan mümkün olduğunca kaçının. Ağız yarasını hafifletecek ilaç çoğu eczanede mevcuttur. Çok acı verici olsa da, enfeksiyonu öldürmek için yaraya tuz veya karbonat da sürebilirsiniz.
4) Enfeksiyon
Eğer vücudunuz boğaz ağrısı, nezle, bademcik iltihabı, sinüzit ve diğerleri gibi virüs ya da bakterilerle temas ederse, enfeksiyon yerleştiğinden damakta ağrıya yol açabilir. Bu sinüs baskısının ağza basınç yapması ya da bakterinin ağzın içindeki dokuyu tahriş etmesi nedeniyle olabilir.
Tedavisi: Yüksek miktarda B ve C vitaminleri içeren yiyeceklerin tüketimi ağızdaki iltihaplı yaraların daha hızlı iyileşmesine yardım edebilir.
5) Diş ile İlgili Sorunlar
Eğer ağzınızın üst bölgesindeki bir diş iltihaplanırsa, diş eti çizgisinin arkasındaki damağa baskı uygulayabilir. Diş apsesi eğer kontrol edilmezse, damağa yayılabilecek yaraya ya da iltihaba neden olabilir. Bol gelen takma dişler ya da oral bir cihaz da damağın tahriş olmasına neden olabilir.
Tedavisi: Rahatsızlığınızın sebebini belirleyecek bir check up için diş doktorunuzu ziyaret edin. Damağınızda yaşadığınız acıyı azaltmak için bir diş operasyonuna ya da oral bir cihaza ihtiyacınız olabilir.
6) Ağız Yanması Sendromu
Damağınız üzerindeki yanma hissi genelde ağız yanması sendromuna bağladır. Hastalığın sebebi kesin olarak bilinmiyor, ancak genelde ağızda çıkan pamukçuk ve kuruluğun bu rahatsızlıkta payı olduğundan şüphelenilir. Ağız yanması sendromunun belirtileri sabah daha şiddetlidir ve gün içerisinde azalır.
Tedavisi: Yoğurt yemek bu hastalığa bağlı yanma hissinin ve ağızdaki pamukçukların varlığının azalmasına yardım edebilir. Karbonat macununu iltihaplı bölgeye günde üç defa sürmek de ayrıca yanma hissinin yatışmasına yardım edecek ve yaraların ortaya çıkmasını sınırlayacaktır.
7) Ağız Kanseri
Ağız kanseri oluşumları şekillendiği zaman damak da uyarılabilir. Kanserli oluşumlar melanom veya lenfoma olabilir. Lenfoma genellikle büyümeye dil ya da bademciklerde başlayarak ağzın diğer bölgelerine yayılır. Melanom, damağınızdaki yara dahil ağzın her yerinde ortaya çıkabilir.
Tedavisi: Eğer yaralarınızız renk ya da büyümesinde hızlı bir değişim fark ederseniz, derhal tıbbi yardım almalısınız. Doktorunuz yaranın tehlikeli olup olmadığını saptamak ve ne tür bir tedavinin gerekli olabileceğini saptamak için yara üzerinde testler yapacaktır.
Ağız Ve Diş Sağlığı
Diş Protezleri İle İlgili Sorunlar
Ağız Ve Diş Sağlığı
Diş Apsesi
-
Ağız Ve Diş Sağlığı7 sene önce
Ağzımızın Korkulu Rüyası Aftlar
-
Genel Sağlık3 sene önce
Temiz beslenme: Vejetaryen kilo verme ipuçları
-
Beslenme ve Obezite3 sene önce
Kuruyemiş ve besleyici: Bağırsak sağlığınız için en iyi kuruyemiş türü hangisidir?
-
Güzellik5 ay önce
Tarçının Faydaları
-
Genel Sağlık3 sene önce
İlaçlardan daha iyi: Araştırmada, lahana suyunun mide sağlığını destekleyen ve peptik ülserleri tedavi eden bileşikler içerdiğini bulundu
-
Cilt Sağlığı5 sene önce
Kırışıklık Karşıtı Maskeler
-
Genel Sağlık3 sene önce
Mangoların sağlık açısından 5 faydası (3 sağlıklı tarifin yanı sıra)
-
Anne ve Bebek3 sene önce
Sağlığına dikkat et