Bizi Takip Edin

Cilt Sağlığı

Sivilce nasıl geçer ?

Yayınlandı

on

Sivilce nasıl geçerBitkisel tedavi yolları nelerdir?
Yağ bezlerinin cildimizde kanalları vardır.Bu bezler kıl köklerinin içindedir. Bunların tıkanmasıya sivilceler meydana gelir. Bu bezler sebum denilen bir madde salgılar. Sebum maddesi cildi korur.Sivilcenin oluşma nedeni, sebumun kıl kökünden dışarı çıkmayıp birikmesidir.Bu durumda bakterilerin üreme olayını gerçekleştirir. Bu bakterilerin üremesiyle kızarıklık, şişlik, ağrı ve iltihap oluşur.Sivilcenin patlatılması, sivilcenin yaygınlaşmasını önlemez ve deride iz bırakmasına sebebiyet verebilir.

Bir cilt hastalığı olan sivilce, genellikle ergenlik çağında var olmaya başlayar. Bu sivilcelerin tedavsi gerçekleştirilmediği takdirde,ciltde kalıcı izler bırakır. Sivilceler genelde, derinin yağ oranı fazla olan yerlerinde mevcuttur. Sivilceler Yüz, göğüs, sırt, boyun, omuz bölgesinde daha çok görülür.Yüzdeki sivilcenin tedavisinin yapılmaması cildin bozulmasına ve insan psikolojisini bozulmasına sebeb olur.

Sivilceler bazen siyah bazende beyaz nokta şeklinde var olur. Sivilcelerden korunmak için cilt ve vücut temizliği oldukça önemlidir. Cilt dostu olarak bilinen meyve ve sebzelerin tüketilmesine ağırlık verilmelidir.Düzenli uyku, sivilcelerin hızlı geçmesini sağlar.Bazı bitki çayları cilt için oldukça faydalıdır. Rezene çayı ve ıhlamur bunların başında gelir. Bu bitki çayları, mikrobun temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca sabah ve gece cildi içme sodasıyla temizlemek, gözeneklerin açılmasını ve cildin temizlenmesini sağlar.

Papatyayı kaynatıp suyunu tülbent yardımıyla süzdükten sonra, ılık bir şekilde havluyla yüze bastırarak uygulayın.Biraz bekleyip sonra durulayın. Böylece hem ciltteki lekeler azalacak hem de sivilce tedaviniz kısa sürede gerçekleşecektir.

8 yemek kaşığı elma sirkesini yarım bardak suyla karıştırın.Bir pamuk yardımıyla elde ettiğiniz karışıma batırıp yüz ve boyun bölgenizi silin. Bu yöntem, lekeleri azaltıp cildin temizlenmesini ve rahatlamasını sağlayacaktır.

Domatesleri dilimleyin yada ezin ve bu kürü yüzünüze sürün. Biraz bekletip sonra yüzünüzü temizleyin.Bu yöntem, sivilcelerin azalmasına sebeb olur.

Sivilcelerden korunmak için ve yayılmasını önlemek için stresten, yağlı yiyeceklerden uzak durmak gerekir.Nemli ortamlarda bulunmak, sivilcelerin geçmesini hızlandıracaktır.Sivilceleri patlatmak yapılan en büyük hatadır. Özellikle yüzdeki sivilcelerin patlatılması, sivilcelerin yayılmasını sağlar.

Doğum Yılı : 1990 Medeni Hali : Bekar Uyruğu : T.C Mail : Ferhat@Bilgisaglik.com Adres : Orta Mah. Alibaba Cad. No:44 Pendik /İST Telefon : 0530 306 5177

Okumaya devam et
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Anne ve Bebek

Sağlığına dikkat et

Sevdiklerin ve kendin için Sağlığına dikkat etmelisin

Yayınlandı

on

Fotoğraf : Sağlık için

Özel Sağlık Bilgileri

“Kendin ve Sevdiklerin için Sağlığına dikkat et”

Sizlere özel sağlık bilgileri hakkında bir takım bilgiler aktaracağız

Okumaya devam et

Cilt Sağlığı

Kırışıklık Karşıtı Maskeler

Özellikle kuru ciltler için idealdir. Cildiniz yağlıysa maskeye 4-5 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

Yayınlandı

on

kırKırışıklıklar İçin Yoğurt Maskesi

Yoğurt maskesi cildin üst katmanını temizlerken cildi nemlendirir, geniş gözenekleri küçültür, yumuşamasını sağlar ve doğal bir parlaklık verir. Düzenli olarak uygulandığında hem kırışıklıkların derinleşmesini hem de kırışıklık oluşumu önler. Özellikle kuru ciltler için idealdir. Cildiniz yağlıysa maskeye 4-5 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

İhtiyacınız olan malzemeler;

1 çay kaşığı sade yoğurt, 1 çay kaşığı bal, yarım çay kaşığı portakal suyu ve yarım muz.

Muzu çatalla ezdikten sonra diğer malzemelerle karıştırın. Karışımı parmak uçlarıyla masaj yaparak tüm yüzünüze sürün ve 15 dakika yüzünüzde bekletin. Ilık suyla yıkayabilir ve nemlendirici sürebilirsiniz.

Cildiniz çok kuruysa bu maskeyi haftada 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

Kırışıklıklara ve Lekelere Karşı Limon Maskesi

Limonun cildi sıkılaştıran bir etkisi vardır. Ayrıca fazla yağı alarak asitli yapısıyla lekelerin görünümünü hafifletir. Karbonatla birlikte kullanıldığında peeling etkisi yaratır ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Yağlı cildi olanlar bu maskeyi haftada 1 kez yapabilir.

İhtiyacınız olan malzemeler;

Yarım limonun suyu ve 2 tatlı kaşığı karbonat.

Karbonatla limonu yoğun kıvamlı bir krem haline gelinceye kadar karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza sürerek 10 dakika bekletin. Temizlemek için ılık su kullanabilirsiniz.

Bu maskeyle ilgili dikkat edilmesi gereken 2 nokta var. Eğer cildiniz kuruysa limonun kurutucu etkisi cildinizde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle kuru cildi olanların kırışıklıklar için yoğurt maskesini kullanması daha iyi. İkinci nokta ise bu maskeyi yaptıktan sonra güneşe çıkmamaya dikkat etmeniz gerektiği. Çünkü limon cildi güneş ışınlarına hassas hale getirebilir.

Cildi Besleyen Badem Maskesi

Cilt sağlığı için önemli olan E vitamini, lif, demir, çinko, folik asit ve kalsiyum bakımından zengin olan badem maskesi yorgun cildi canlandırmak, cilde parlaklık vermek ve kırışıklıkları önlemek için düzenli olarak kullanılabilir.

1 avuç bademi geceden yarım kase süte yatırın. Sabah bademlerin kabuğunu soyarak (sütte yumuşadığı için sabah daha kolay soyuluyor) rondodan geçirin veya havanda dövün.

Sürülecek kıvama geldiğinde tüm yüzünüze sürün ve 20-30 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Badem pahalı olduğu için maskesi de biraz pahalı oluyor ama cildiniz kendine gelene kadar her gün tekrarlamanızı öneririm.

Okumaya devam et

Cilt Sağlığı

Vitiligo Nedir?

Yayınlandı

on

vitiligo_2_highVitiligo dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığıdır.

Modern Tıp Vitiligo için gereken tedavi uygulandığında geçen iyileşen bir hastalık olarak görmektedir
Her beyaz leke vitiligo değildir. Vitiligo olduğu düşünülen rahatsızlık da vitiligo olmayabilir. Özellikle, sıkıntılı stresli bir süreçten geçmek, vitaminsizlik-gerekli gıdanın alınamaması, antibiyotik ilaç tedavileri, ağrılı, ateşli hastalıklar, uyku bozukluğu ve psikolojik bunalım bu hastalığı tetiklemektedir.

Vitiligo’da bağışıklık sistemimiz yanlış programlanarak, ciltte bulunan dost melanositleri, yani cilde renk veren hücreleri görevini kısıtlaması ile başlayan bir süreçtir.

Problemli olan bölgelerde cilde rengini veren melanositlerin kısıtlanması nedeniyle tüyler ve kıllarda da beyazlık görülür. Beyaz renge dönüşen bölgeler çeşitli büyüklüklerde olabilir. Kimi zaman görünmeyecek kadar küçük olan bu bölgeler, kimi zaman çok daha büyük boyutlara ulaşabilir ve hatta derinin büyük bir bölümünü etkilemiş olabilir.

Sıklıkla vücudun yüz, dudak, boyun, göğüs, penis, diz, dirsek ve el ve kol bölgelerinde görülür.

Problemli olan bölgeler güneş sonucu oluşan ultraviyole ışınlara karşı diğer bölgelerden daha hassas olurlar. Hastalıklı kişilerde güneş yanıklarından, veya alınabilecek herhangi bir darbelerden sonra yeni vitiligo bölgeleri oluşabilir. Vitiligo hastalığı birçok hastalıkla (tiroid, kansızlık vs.) beraber aynı anda görülebilinir.

Vitiligo’da hastalıklı bölgeler güneşin etkisiyle çevredeki sağlıklı renk melanosit hücreleri bronzlaşınca ortaya çıkar.

Yani güneş vitiligoya neden olmaz sadece belirgin hale gelmesini sağlar.

Bazı kişilerde vitiligo teşhisi yanlış konulmaktadır. Kendi alalında uzman kişiler de bazen bu yanılgıya düşmektedir. Çeşitli tahliller yapılmalı ve deride pigment kaybının ne derecede olduğu tespit edilmelidir. Her beyaz leke vitiligo değildir. Belirli bir zamanda sıkıntı veya stresli bir dönem geçiren kişiler de deri döküntüsü yaşayabilir, veya kullanılan çeşitli ilaçların yan etkisiyle de deri döküntüsü meydana gelebilir. Vitaminsizlik, iştah kaybı, uyku bozukluğu da bu hastalığı tetikleyen etmenlerdendir.

Bu rahatsızlıktan şikayetçi olan kişiler alanında uzman bir dermatoloğa gitmeli ve tahlil yaptırmalıdır. Özellikle T3 ve T4 Tiroid hormonlarına bakılmalıdır; gerekli görüldüğü takdirde beyaz bölgeden biyopsi alınarak bölgedeki pigment kaybına bakılmalıdır.

Özellikle B12 ekstra vitamin ihtiyacı tamamlanmalı, kişinin kan seviyesi düzenli olmalı, kansızlığı önleyen iştah açıcı besinler tüketmelidir.

Uzman doktorlar hastaya göre çeşitli tedavi yöntemleri uygulamaktadır. En sık başvurulan yöntem UVA, UVB ve Darband (Işın tedavisi) yöntemleridir. Işığın deriye nüfuz ederek hücrelerin uyarılması ve pigmentlerin aktifleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Modern tıp her geçen gün ilerlemektedir. Bazı otoriteler gelecek yıllarda insanın, saç rengini değiştirebildiği gibi cilt rengini de sık sık değiştirebileceğini iddia etmektedir.

Okumaya devam et

Trend

Copyright © 2016 Bilgi Sağlık. Theme by KKtmr - webtasarimi.gen.tr