Bizi Takip Edin

Cilt Sağlığı

Sivilcelerden Kurtulmanın Yolları

Yayınlandı

on

d1227350f2e2a8bc6c8b5fdcc8c5b841Sivilceler yavaş yavaş tüm yüzünüzü işgal etmeye mi başladı? Ve sizde bundan kesinlikle çok rahatsız oluyorsunuzdur,her gün farklı farklı yöntemler deniyor,farklı farklı ilaçlar deniyorsunuz ve başarılı olamıyorsunuz işte başarıya ulaşmak için en büyük adımlardan birini bu makaleyi okumakla atmış bulunmaktasınız.

Sivilceler gerçekten çok rahatsız edici şeylerdir. Yüzünüzün en güzel yerinde çıktıkları zaman hayatı size zehir bile edebiliyorlar. İşte şimdi o rahatsız edici sivilcelerden kurtulmanın yollarını öğreneceksiniz.

1.Yöntem: Kendinizi sıkmamalısınız,Sivilcelerden kısa bir sürede kurtulacağınıza inanmamalısınız.

Evet,sivilcelerden kısa bir süre içinde kurtulacağınıza,hiç zorlanmadan yüzünüzün tertemiz olacağına inanmalısınız.İnanmak her şeyin başındadır. Hiç kimse inanmadığı bir şeyde başarılı olamaz çünkü inanmazsanız bedenizin iyileşmesine engel olmuş olursunuz.

2.Yöntem: Sivilcilerinizin Sıkmayın

Sivilceleri sıkmak bir kurtuluş yolu değildir,tam tersine durumu daha da kötüleştirir. Sivilcilerin içinde ki mikroplar,bakteriler siz sıkınca yüzünüzün diğer taraflarına yayılıyor ve orada gelişip yeni bir sivilce olarak karşınıza çıkıyor ve sıktığınız sivilcenin yeri çukurlaşıyor ve görünüş olarakta kötü bir hale geliyor. Bu yüzden sivilceleri sıkmak yerine beklemelisiniz.

3.Yöntem: Doğal Yöntemler Uygulayın

Sivilcelerden kurtulmak için doğal olmayan,adı duyulmamış farklı farklı yollar,yöntemler uygulamayın fayda yerine zarar görebilirsiniz ve her şey daha kötüye gidebilir,yüzünüzdeki bir sivilce onlarca sivilceye dönüşebilir o yüzden doğal yöntemler uygulayın.Yüzünüz için bitki maskeleri,sivilce maskeleri yapın.

Bir tane örnek sivilce maskesi yazayım:

Malzemeler:

-Yarım çay bardağı limon suyu

-Yarım çay bardağı maden suyu

– 2 Tatlı Kaşığı Kil

Evet kil üzerine limon suyunu ve maden suyunu dökün ve yoğurun. Sonra yüzünüze sürmeye başlayın. Sürdükten sonra 10-15 dk bekleyin kurumaya başlayacak. Kuruduğu anladığınız zaman yüzünüzü yıkayın ve temizleyin.

Bu maskeyi belirli bir süre yaptıktan sonra yüzünüzdeki sivilcelerin,siyah noktaların gittiğini ve yüzünüzün tertemiz olduğunu göreceksiniz.

4.Yöntem: Doktor Yardımı Alın

Her şeyi denediniz ama yüzünüzdeki sivilceler azalmadı tam tersine arttıysa o çıkan sivilceler genle alakalı olabilir o yüzden doktor yardımı almalısınız. Doktorunuz yüzünüzü ve sivilcelerinizi inceleyecek neden çıktıklarını tespit edecek ve sonra size gereken ilacı ya da tedaviyi söyleyecek. Ve sivilceleriniz kısa süre de yok olacak.

5.Yöntem: Doktora Gidemiyorsanız,Kendi Doktorunuz Olun

Eğer doktora gidemiyorsanız sorunlarınız varsa maddi durumunuz iyi değilse o zaman kendinizin doktoru olmalısınız.Sivilcelerinize her gün bakmalısınız. Durumun iyiye mi kötüye mi gittiğine bakmalısınız hatta çizelge bile yapın. Eğer durumu kötüye gittiğini görürseniz hemen doğal yüz maskeleri yapmaya başlayın,aktara gidin ve sivilcelere iyi gelen bitkilerden alın(Sabun otu kökü,lavanta,civanperçemi,aslanpençesi vb. gibi bir çok bitki var) ve nasıl kullanmanız gerektiğini aktardan öğrenin.Bitki almak yerine bitkisel sabunlarda alabilirsiniz.

Evet bu saydığım yöntemleri uygularsanız sivilcelerden kurtulabilir ve yüzünüzün eski güzelliğine kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Doğum Yılı : 1985 Medeni Hali : Evli Uyruğu : T.C Mail : info@kutaykitmur.com Adres : Kocaeli - İstanbul

Okumaya devam et
Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Anne ve Bebek

Sağlığına dikkat et

Sevdiklerin ve kendin için Sağlığına dikkat etmelisin

Yayınlandı

on

Fotoğraf : Sağlık için

Özel Sağlık Bilgileri

“Kendin ve Sevdiklerin için Sağlığına dikkat et”

Sizlere özel sağlık bilgileri hakkında bir takım bilgiler aktaracağız

Okumaya devam et

Cilt Sağlığı

Kırışıklık Karşıtı Maskeler

Özellikle kuru ciltler için idealdir. Cildiniz yağlıysa maskeye 4-5 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

Yayınlandı

on

kırKırışıklıklar İçin Yoğurt Maskesi

Yoğurt maskesi cildin üst katmanını temizlerken cildi nemlendirir, geniş gözenekleri küçültür, yumuşamasını sağlar ve doğal bir parlaklık verir. Düzenli olarak uygulandığında hem kırışıklıkların derinleşmesini hem de kırışıklık oluşumu önler. Özellikle kuru ciltler için idealdir. Cildiniz yağlıysa maskeye 4-5 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

İhtiyacınız olan malzemeler;

1 çay kaşığı sade yoğurt, 1 çay kaşığı bal, yarım çay kaşığı portakal suyu ve yarım muz.

Muzu çatalla ezdikten sonra diğer malzemelerle karıştırın. Karışımı parmak uçlarıyla masaj yaparak tüm yüzünüze sürün ve 15 dakika yüzünüzde bekletin. Ilık suyla yıkayabilir ve nemlendirici sürebilirsiniz.

Cildiniz çok kuruysa bu maskeyi haftada 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

Kırışıklıklara ve Lekelere Karşı Limon Maskesi

Limonun cildi sıkılaştıran bir etkisi vardır. Ayrıca fazla yağı alarak asitli yapısıyla lekelerin görünümünü hafifletir. Karbonatla birlikte kullanıldığında peeling etkisi yaratır ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Yağlı cildi olanlar bu maskeyi haftada 1 kez yapabilir.

İhtiyacınız olan malzemeler;

Yarım limonun suyu ve 2 tatlı kaşığı karbonat.

Karbonatla limonu yoğun kıvamlı bir krem haline gelinceye kadar karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza sürerek 10 dakika bekletin. Temizlemek için ılık su kullanabilirsiniz.

Bu maskeyle ilgili dikkat edilmesi gereken 2 nokta var. Eğer cildiniz kuruysa limonun kurutucu etkisi cildinizde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle kuru cildi olanların kırışıklıklar için yoğurt maskesini kullanması daha iyi. İkinci nokta ise bu maskeyi yaptıktan sonra güneşe çıkmamaya dikkat etmeniz gerektiği. Çünkü limon cildi güneş ışınlarına hassas hale getirebilir.

Cildi Besleyen Badem Maskesi

Cilt sağlığı için önemli olan E vitamini, lif, demir, çinko, folik asit ve kalsiyum bakımından zengin olan badem maskesi yorgun cildi canlandırmak, cilde parlaklık vermek ve kırışıklıkları önlemek için düzenli olarak kullanılabilir.

1 avuç bademi geceden yarım kase süte yatırın. Sabah bademlerin kabuğunu soyarak (sütte yumuşadığı için sabah daha kolay soyuluyor) rondodan geçirin veya havanda dövün.

Sürülecek kıvama geldiğinde tüm yüzünüze sürün ve 20-30 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Badem pahalı olduğu için maskesi de biraz pahalı oluyor ama cildiniz kendine gelene kadar her gün tekrarlamanızı öneririm.

Okumaya devam et

Cilt Sağlığı

Vitiligo Nedir?

Yayınlandı

on

vitiligo_2_highVitiligo dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığıdır.

Modern Tıp Vitiligo için gereken tedavi uygulandığında geçen iyileşen bir hastalık olarak görmektedir
Her beyaz leke vitiligo değildir. Vitiligo olduğu düşünülen rahatsızlık da vitiligo olmayabilir. Özellikle, sıkıntılı stresli bir süreçten geçmek, vitaminsizlik-gerekli gıdanın alınamaması, antibiyotik ilaç tedavileri, ağrılı, ateşli hastalıklar, uyku bozukluğu ve psikolojik bunalım bu hastalığı tetiklemektedir.

Vitiligo’da bağışıklık sistemimiz yanlış programlanarak, ciltte bulunan dost melanositleri, yani cilde renk veren hücreleri görevini kısıtlaması ile başlayan bir süreçtir.

Problemli olan bölgelerde cilde rengini veren melanositlerin kısıtlanması nedeniyle tüyler ve kıllarda da beyazlık görülür. Beyaz renge dönüşen bölgeler çeşitli büyüklüklerde olabilir. Kimi zaman görünmeyecek kadar küçük olan bu bölgeler, kimi zaman çok daha büyük boyutlara ulaşabilir ve hatta derinin büyük bir bölümünü etkilemiş olabilir.

Sıklıkla vücudun yüz, dudak, boyun, göğüs, penis, diz, dirsek ve el ve kol bölgelerinde görülür.

Problemli olan bölgeler güneş sonucu oluşan ultraviyole ışınlara karşı diğer bölgelerden daha hassas olurlar. Hastalıklı kişilerde güneş yanıklarından, veya alınabilecek herhangi bir darbelerden sonra yeni vitiligo bölgeleri oluşabilir. Vitiligo hastalığı birçok hastalıkla (tiroid, kansızlık vs.) beraber aynı anda görülebilinir.

Vitiligo’da hastalıklı bölgeler güneşin etkisiyle çevredeki sağlıklı renk melanosit hücreleri bronzlaşınca ortaya çıkar.

Yani güneş vitiligoya neden olmaz sadece belirgin hale gelmesini sağlar.

Bazı kişilerde vitiligo teşhisi yanlış konulmaktadır. Kendi alalında uzman kişiler de bazen bu yanılgıya düşmektedir. Çeşitli tahliller yapılmalı ve deride pigment kaybının ne derecede olduğu tespit edilmelidir. Her beyaz leke vitiligo değildir. Belirli bir zamanda sıkıntı veya stresli bir dönem geçiren kişiler de deri döküntüsü yaşayabilir, veya kullanılan çeşitli ilaçların yan etkisiyle de deri döküntüsü meydana gelebilir. Vitaminsizlik, iştah kaybı, uyku bozukluğu da bu hastalığı tetikleyen etmenlerdendir.

Bu rahatsızlıktan şikayetçi olan kişiler alanında uzman bir dermatoloğa gitmeli ve tahlil yaptırmalıdır. Özellikle T3 ve T4 Tiroid hormonlarına bakılmalıdır; gerekli görüldüğü takdirde beyaz bölgeden biyopsi alınarak bölgedeki pigment kaybına bakılmalıdır.

Özellikle B12 ekstra vitamin ihtiyacı tamamlanmalı, kişinin kan seviyesi düzenli olmalı, kansızlığı önleyen iştah açıcı besinler tüketmelidir.

Uzman doktorlar hastaya göre çeşitli tedavi yöntemleri uygulamaktadır. En sık başvurulan yöntem UVA, UVB ve Darband (Işın tedavisi) yöntemleridir. Işığın deriye nüfuz ederek hücrelerin uyarılması ve pigmentlerin aktifleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Modern tıp her geçen gün ilerlemektedir. Bazı otoriteler gelecek yıllarda insanın, saç rengini değiştirebildiği gibi cilt rengini de sık sık değiştirebileceğini iddia etmektedir.

Okumaya devam et

Trend

Copyright © 2016 Bilgi Sağlık. Theme by KKtmr - webtasarimi.gen.tr